Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Nick Vujicic - Πως ένας άνθρωπος γεννημένος χωρίς χέρια και πόδια ζει ευτυχισμένος

Πως ένας άνθρωπος γεννημένος χωρίς χέρια και πόδια ζει ευτυχισμένος
Share on Facebook Tweet on Twitter Share on Google
Ο Nick Vujicic (γεν. 1982) είναι ένας ιεροκήρυκας και ομιλητής από την Αυστραλία που γεννήθηκε με το σύνδρομο Tetra-Amelia, μια σπάνια γενετική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την απουσία και των τεσσάρων άκρων (χέρια και πόδια). Σαν παιδί, υπέφερε συναισθηματικά, ψυχολογικά και πνευματικά, καθώς βέβαια και σωματικά, αλλά τελικά αντιμετώπισε την αναπηρία του και σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε το δικό του μη-κερδοσκοπικό οργανισμό “Life without limbs” (“Ζωή χωρίς άκρα”).










Οι “διαφορές” του με τους άλλους μαθητές στο σχολείο τον οδήγησαν δύο φορές σε απόπειρα αυτοκτονίας σε ηλικία 8 και 10 ετών. Τελικά, με πίστη, προσευχή και μεγάλη δύναμη, συνειδητοποίησε ότι τα επιτεύγματά του θα μπορούσαν να εμπνεύσουν ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και έτσι έγινε ευγνώμων για τη ζωή του!

Το γεγονός, που του άλλαξε οριστικά τη ζωή, ήταν όταν η μητέρα του τού έδειξε ένα άρθρο σε μια εφημερίδα που παρουσίαζε την παγκόσμια αναπηρία. Εκεί κατάλαβε ότι δεν ήταν ο μόνος που αγωνίζεται στη ζωή και άρχισε να δέχεται την αναπηρία του.
Άρχισε να κάνει με επιμονή και υπομονή διάφορες δουλειές έως την ημέρα που κατάφερε να γράφει, να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το πληκτρολόγιο, να ρίχνει μπάλες του τένις, να παίζει γκολφ, τύμπανα, να πιει μόνος του νερό, να χτενίζεται, να βουρτσίζει τα δόντια του, να ξυρίζεται, να απαντάει στο τηλέφωνο, ακόμα και να κολυμπάει!


Σε ηλικία 17 χρόνων άρχισε να μιλά σε μια θρησκευτική ομάδα και τελικά ξεκίνησε τον δικό του μη-κερδοσκοπικό οργανισμό “Life without limbs”. Από τότε, μιλάει με εμπνευσμένες ομιλίες ανά τον κόσμο σε ένα ευρύ κοινό, οι οποίοι ζουν με ειδικές ανάγκες, βοηθώντας τους να ελπίζουν και να βρουν την πραγματική σημασία της ζωής. Επίσης, υποστηρίζει ότι η δύναμη της πίστης στο Θεό, σε συνδυασμό με την επιθυμία του κάθε ανθρώπου να αλλάξει τη ζωή του, είναι αρκετό για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα στη ζωή ή ακόμα και κάποια αναπηρία.



Το 2005, ήταν υποψήφιος για το βραβείο “Νέος Αυστραλός της Χρονιάς”. Πολλοί οργανισμοί σήμερα τον στηρίζουν ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.
Έχει μιλήσει σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε 24 χώρες σε όλες τις ηπείρους και μιλάει με πάθος για τη ζωή και τις εμπειρίες της κοινοπραξίας, ακόμα και σε σχολεία. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε όλο τον κόσμο και το παράδειγμά του έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη δύναμη της θέλησης και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους!


Το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο είναι ότι αγαπάει να ζει τη ζωή και ότι είναι χαρούμενος. Φαίνεται ότι το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να χειριστεί πολλά περισσότερα απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε!
Ο Vujicic σήμερα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012, παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του, Kanae Miyahara και στις 13 Φεβρουαρίου 2013 γεννήθηκε  ο γιος τους Kiyoshi James Vujicic.





Πηγή:
http://ethernews.com/
Πως ένας άνθρωπος γεννημένος χωρίς χέρια και πόδια ζει ευτυχισμένος

https://www.youtube.com/watch?v=JZdLsD-tkik
Nick Vujicic. Δύναμη ψυχής. Χωρίς χέρια και πόδια!!!!! Ζωή χωρίς όρια. (Gr Subs)(υπότιτλοι)

Χωρίς πόδια,χωρίς χέρια, χωρίς...ανησυχίες

Ούτε χέρια ούτε πόδια ούτε στεναχώριες!

https://www.youtube.com/watch?v=6P2nPI6CTlc
Overcoming hopelessness | Nick Vujicic | TEDxNoviSad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου