Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η NetworkRail ενημερώνει το επιβατικό της κοινό: Πλημμύρες - Πώς οι πλημμύρες μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα τραίνα - και τι κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε

Απλά πράγματα, αυτονόητα παράδειγμα προς μίμηση από ένα οργανωμένο κράτος:

Πολλά τμήματα των σιδηροδρομικών μας γραμμών χτίστηκαν σε σημεία που είναι χαμηλότερα από την γύρω περιοχή σε σήραγγες , καθώς και σε σχετικά επίπεδες, πεδινές εκτάσεις με περιορισμένη δυνατότητα αποστράγγισης, που τα καθιστά επιρρεπείς σε πλημμύρες.

Εξ αιτίας πλημμύρας μπορεί να ξεπλυθεί το έρμα που υποστηρίζει τους στρωτήρες και πλέον να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην έδραση των σιδηροτροχιών.

Η ανάπτυξη διαφόρων χρήσεων της γης κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πλημμύρας: αν το αποχετευτικό σύστημα ομβρίων υδάτων είναι ανεπαρκές, η βροχή που προηγουμένως μπορούσε να απορροφηθεί στο έδαφος τώρα λιμνάζει πάνω στην άσφαλτο και τσιμέντο και μπορεί να πλημμυρίσει τις σιδηροτροχιές. 

Όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει πάνω από τις ράγες, τα τρένα πρέπει να μειώσουν την ταχύτητά τους να μην προκληθεί ζημιά στην αμαξοστοιχία. Επίσης οι πλημμύρες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και  βραχυκύκλωμα στους ηλεκτροκινητήρες έλξης των τραίνων.

Οι σιδηροδρομικές αλλαγές αλλά και η σηματοδότηση μπορεί να παρουσιάσουν βλάβες όταν το νερό εισέρχεται στο προστατευτικό κάλυμμά τους και μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση εξαρτημάτων από συνεργεία συντήρησης για να επανέλθουν σε ομαλή λειτουργία.

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από τις πλημμύρες;

Όταν λαμβάνουμε προειδοποιήσεις για πλημμύρες από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και πρόβλεψης των πλημμυρών, στέλνουμε ανθρώπους και εξοπλισμό στις περιοχές, υψηλού κινδύνου ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε δράση γρήγορα.

Έχουμε αναπτύξει συστήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων σπονδυλωτών φραγμάτων με μεμβράνη που αποτρέπουν την είσοδο του νερού και φουσκωτά εμπόδια τα οποία γεμίζουν με νερό από τις πλημμύρες.

Καθαρίζουμε κλαδιά και φύλλα από χαντάκια και οχετούς αποχέτευσης κοντά στο σιδηροδρομικό.δίκτυο 

Εγκαθιστούμε αντλιοστάσια σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες έτσι ώστε να μπορεί να αντληθεί το νερό από τις πλημμύρες γρήγορα μακριά.

Σε όσα τμήματα γραμμής κάνουμε ανακαίνιση σε σημεία που διατρέχουν κίνδυνο πλημμυρών, έχουμε ανυψώσει τις σιδηροτροχιές  και τον εξοπλισμό σηματοδότησης.

Ελέγχουμε τις νέες εγκαταστάσεις τρίτων κοντά στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο για να βεβαιωθούμε ότι περιλαμβάνουν επαρκή συστήματα αποχέτευσης.

Δουλεύουμε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος, πρόβλεψης των πλημμυρών και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν επηρεάζεται αρνητικά από τις δραστηριότητες των παρακείμενων ιδιοκτητών γης.

Πηγή:
- Flooding How flooded tracks cause delays - and what we're doing to reduce them 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου