Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Νέος Πρόεδρος και νέος Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Δείτε βίντεο από την συνεδρίαση της Βουλής

"...δεν προτίθεμαι να κάνω καριέρα μάνατζερ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα βοηθήσω όσο το δυνατόν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το deal μια που είναι δέσμευση της χώρας, και από κει και πέρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μπορούν οι αξιότιμοι κοι βουλευτές να κάνουν ερωτήσεις και να απαντήσω εκεί που μπορώ γιατί δεν ομολογώ ότι δεν είμαι ενημερωμένος όπως θα ήθελα να είμαι ...."


Σύντομο βιογραφικό κου Τσαλίδη:
Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης προορίζεται για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με έγγραφο της Βουλής που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική «Διαφάνεια». 

Ο κ. Τσαλίδης χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου. Προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και είχε διατελέσει βουλευτής της ΝΔ από το 2004 έως το 2007, όταν και δεν επανεξελέγη και το 2008 ανέλαβε γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Αργότερα αποχώρησε από τη ΝΔ καταγγέλλοντας τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά για τον «αποκλεισμό» του από τα ψηφοδέλτια. Ο. κ. Τσαλίδης είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


ο νέος πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κος Θεοχάρης δήλωσε : "...θεωρώ σημαντικό την τρέχουσα περίοδο η διαδικασία ιδιωτικοποίησης να προχωρήσει κανονικά. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσει να αυξηθεί η αξία της εταιρίας κατά το δυνατό κυρίως με αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων που είναι πολλές και σε σημαντικό βαθμό να μπορέσουν να συγκρατηθούν τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και έχουν εκφραστεί και στον τύπο, όπως το ζήτημα της μη διεύρυνση της εμπορευματικής κίνησης η οποία είναι διαθέσιμη, το ζήτημα της διατήρησης και επέκτασης του επιβατικού έργου και εν γένη η συνολική κατάσταση της εταιρίας, πραγματικά θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού που έχει μεταταχθεί και δημιουργεί πρόβλημα και βεβαίως θεωρώ σημαντικό να μπορέσουμε στη  συνέχεια να μελετήσουμε την κατάσταση στην εταιρία ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη προκειμένου να σας την παρουσιάσουμε σε επόμενη συνάντηση..."

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση

Πηγή:
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για Πρόεδρο και Δν Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
http://www.parliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#6c62b54c-201f-41ca-8415-a5a600bd6a9d


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου