Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ανοίγει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο (δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το τούνελ αλλά και από τα τραίνα υψηλής ταχύτητας που θα κυκλοφορούν σε αυτό!!!)



Το μήκους 57 χιλιομέτρων έργο σχεδιαζόταν για 70 χρόνια.
Την Τετάρτη, που θα ανοίξει, θα ξεπεράσει σε μήκος το 53,9 χιλιομέτρων τούνελ Seikan της Ιαπωνίας που μέχρι σήμερα κατείχε το ρεκόρ του μακρύτερου σιδηροδρομικού τούνελ.















Ανοίγει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο
Φάνηκε επιτέλους... φως στην άκρη του μακρύτερου σιδηροδρομικού τούνελ, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει αυτή τη βδομάδα, σχεδόν μετά από 70 χρόνια που σχεδιαζόταν!

Το μήκους 57 χιλιομέτρων τούνελ ονομάζεται Gotthard Base Tunnel (GBT) και περνά κάτω από τις Ελβετικές Άλπεις και ανοίγει επίσημα την 1η Ιουνίου.


Η κατασκευή του προτάθηκε πριν 69 χρόνια και συγκεκριμένα το 1947 από τον ελβετό μηχανικό Carl Eduard. tunnel3 Η εργασία του έφερε τον τίτλο «Ταξίδι μέσα από το Gotthard Base Tunnel (GBT) το έτος 2000» και τελικά η ιδέα του θα γίνει πραγματικότητα αυτή τη βδομάδα!


Για την κατασκευή του, εργάστηκαν 2.400 εργάτες, ενώ το κόστος του άγγιξε τα 10,8 δισ. ευρώ! Πάνω από 28.000 τόνοι πέτρας έπρεπε να εκσκαφτούν από το βουνό, κοντά στο πέρασμα του Gotthard.



Το τούνελ ενώνει το Erstfeld στην κεντρική Ελβετία και το καντόνι Uri με το Bodio στο Νότο της χώρας και το καντόνι του Ticino. Με την παράδοσή του στην κυκλοφορία, το τούνελ θα κάνει συντομότερο το σιδηροδρομικό ταξίδι από τη Ζυριχή στο Μιλάνο, κατά περίπου μία ώρα, καθώς πλέον θα απαιτούνται 2 ώρες και 40 λεπτά. Εκτιμάται ότι έως το 2020 η γραμμή θα εξυπηρετεί καθημερινά 15.000 επιβάτες.

Στα ακόλουθα βίντεο μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την κατασκευή του καθώς και τα συστήματα ασφαλείας που έχουν προβλεφθεί για την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών σε περίπτωση κάποιου συμβάντος:





Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χάρτη και τη μηκοτομή της σήραγγας:







Ακολουθούν δυο φωτογραφίες από τους θαλάμους οδήγησης που ετοιμάζει η stadler για λογαριασμό των SBB που παράγγειλαν 29 νέες αυτοκινητάμαξες μέγιστης ταχύτητας 250 χλμ/ώρα που θα καλύπτουν τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Ζυρίχης-Μιλάνου μέσω της Σήραγγας Gotthard Base:




Πηγή:
- Ανοίγει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2257073/anigi-to-megalitero-sidirodromiko-tounel-ston-kosmo

- Gotthard Base Tunnel
https://en.wikipedia.org/wiki/Gotthard_Base_Tunnel

- The journey through the tube - Safe passage through the Gotthard Base Tunnel
https://youtu.be/w3TqHyalKBs

- Corporate Video - AlpTransit Gotthard AG
https://youtu.be/3qI1xQX7Cg8

- Epoch-making Gotthard Baseline
http://www.tunneltalk.com/Gotthard-Baseline-Oct10-Epoch-achievements.php

- Engineers meet challenge of Gotthard tunnel
http://www.swissinfo.ch/eng/alptransit_engineers-meet-challenge-of-gotthard-tunnel/40792690

http://www.railpictures.net/photo/577979

http://www.railpictures.net/photo/577981/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου