Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Discovery Channel για την κατασκευή της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας στον .κόσμο

Ένας εργαζόμενος στην κατασκευή του Gotthard Base tunnel κρατάει ένα άγαλμα της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα τα ορυχεία και ειδικότερα στην κατασκευή σηράγγων κάτι που φαίνεται ισχύει και σε άλλες χώρες πέρα από την Ελλάδα!!!

(A worker with a statue of St Barbara, patron saint of tunnellers CREDIT: KARL MATHIS)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Discovery Channel για την κατασκευή της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας στον .κόσμο:



Μια ερμηνεία για τη σχέση της Αγίας Βαρβάρας τους κατασκευαστές σηράγγων μπορείτε να δείτε στην παρακάτω (τρίτη κατά σειρά) αναφορά

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η Βαρβάρα έζησε τον 3ο αιώνα επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας ή στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου. Η παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρει ότι έζησε στην περιοχή της Τοσκάνης. Ήταν μοναχοκόρη του πλούσιου ειδωλολάτρη Διόσκουρου και από νεαρή ηλικία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, παρά τις αντίθετες προσπάθειες του πατέρα της. Η άρνησή της να παντρευτεί έναν ειδωλολάτρη εξόργισε τον Διόσκουρο, ο οποίος την κατήγγειλε στις ρωμαϊκές αρχές για τη χριστιανική της πίστη. Η Βαρβάρα βασανίστηκε και διαπομπεύτηκε γυμνή, για να αποκεφαλιστεί τελικά από το χέρι του πατέρα της. Ο Διόσκουρος για το ανοσιούργημά του αυτό χτυπήθηκε από κεραυνό και έπεσε νεκρός. Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας βρίσκονται σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου στο Κίεβο της Ουκρανίας.



Πηγή
- Discovery Channel-Gotthard Base Tunnel-Build it Bigger
https://www.youtube.com/watch?v=RpYaHmX2f88&feature=youtu.be

- Step inside the world's longest railway tunnel
http://www.telegraph.co.uk/travel/rail-journeys/inside-the-gotthard-base-tunnel/

- The Legend of Saint Barbara, Patron Saint of Mines
http://technology.infomine.com/articles/1/136/barbara.saint.mines/the.legend.of.aspx

- Ο βίος της Αγίας Βαρβάρας
http://www.sansimera.gr/biographies/733

- Saint Barbara Patronage
https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Barbara#Patronage


1 σχόλιο: