Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δείτε μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες από την εκδρομή του Amnizia Railfan Club που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου


Ευχαριστούμε τον φίλο Στέφανο Βαρδάρη για την αποστολή των όμορφων φωτογραφιών

Φωτογραφίες; Στέφανος Βαρδάρης
το κείμενο είναι του Νίκου Καραγιώργου

Η γραμμή Τιθορέα - Λειανοκλάδι αποτελεί τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Διέρχεται μέσα από την κοιλάδα του Ασωπού, μια από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές, αλλά και φυσιολατρικές διαδρομές στην Ελλάδα. Μέσα απο περίτεχνα λίθινα και μεταλλικά γεφύρια, το τραίνο κυριολεκτικά "ίπταται" πάνω από γκρεμούς και χαράδρες που κόβουν την ανάσα. Η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο. 


Δυστυχώς όμως, σε μερικούς μίνες (Αύγουστος 2017) η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή θα αποτελεί παρελθόν, καθώς θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέας-Λειανοκλαδίου, μέσω σήραγγας Καλλιδρόμου, της μεγαλύτερης των Βαλκανίων, με μήκος 9100 μ και στη συνέχεια μέσω Μώλου, Θερμοπυλών θα φθάνει στο Λειανοκλαδι. Η εκδρομή * του Amnizia Railfan Club ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τους φίλους που αγαπούν το σιδηρόδρομο, να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι, αλλά και να φωτογραφίσουν τη διαδρομή.

Οι προσπάθειες όλων πρέπει να εστιαστούν στη διάσωση, διατήρηση και ανακήρυξη της γραμμής ως μνημείο, κάτι που συμβαίνει με τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, ώστε να πραγματοποιούνται σε αυτήν τουριστικά και μουσειακά δρομολόγια.







* (η εκδρομή έγινε στο κομμάτι Λειαν/δι-Αμφίκλεια-Τιθορέα με τις ενδιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες και ξανά πίσω επιστροφή στο Λειαν/δι)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου