Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δείτε animation από παλιότερο εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας Intercity στο Σ.Σ Hilversum της Ολλανδίας


George Kalfas μας έστειλε το σύνδεσμο για ένα παλιότερο συμβάν με εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας στο Σ.Σ Hilversum της Ολλανδίας και τον ευχαριστούμε πολύ:
Την τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 μια αμξοστοιχία τύπου Ιντερσίτι εκτροχιάστηκε κατά τη διέλευσή της από μια σιδηροδρομική αλλαγή στην έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Hilversum στην Ολλανδία. Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα παρά μόνο ζημιές στην γραμμή και στο τραίνο.. 

Τμήμα του τραίνου οδηγήθηκε στην διπλανή γραμμή όπου ερχόταν ένα αντίθετα κινούμενο τραίνο που όμως πρόλαβε να ακινητοποιηθεί έγκαιρα και να αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση. 

Μετά από έρευνα η επιτροπή διερεύνησης διαπίστωσε φθορά σε ένα δακτύλιο της σιδηροδρομικής αλλαγής που έσπασε λόγω κόπωσης που προήλθε από την συνεχή καταπόνηση της αλλαγής από τα διερχόμενα φορτία. Δείτε το βίντεο:

Ακολουθούν φωτογραφίες από το συμβάν:





































Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί κι άλλες φορές σε διάφορα σιδηροδρομικά δίκτυα με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τον εκτροχιασμό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Grayrigg στην Αγγλία στις 23  Φεβρουαρίου του 2007:
Κύριο Αίτιο ήταν μια βλάβη αλλαγής σιδηροτροχιάς λόγω ανεπαρκούς συντήρησης, και ανεπαρκούς επιθεώρησης. με αποτέλεσμα: 1 νεκρό και 28 τραυματίες. Το τραίνο IC (Pendolino με 9 βαγόνια από Λονδίνο για Γλασκώβη και με 105 επιβάτες) πέρασε με 153χ/ω από σημείο αλλαγής σιδηροτροχιάς, οι ράγες μετατοπίστηκαν και εκτροχιάστηκε..Η διάσωση έγινε νύχτα υπό βροχή και μέσα σε λασπωμένα χωράφια. 


Πηγή:
- Dutch Safety Board    - Train derailment Hilversum
http://www.onderzoeksraad.nl/en/beeldbank/1105/train-derailment-hilversum

- Animation Train derailment Hilversum
https://www.youtube.com/watch?v=p0CUEEDCJ_s

- Train derailment Hilversum final report
https://erail.era.europa.eu/occurrence/NL-3286-50-1/Train-derailment,-1-15-2014,-Hilversum-(The-Netherlands)

- Σοβαρά συμβάντα στους Βρετανικούς Σιδηροδρόμους (1984-2007).
http://mixanikosose.blogspot.gr/2015/03/1984-2007.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου