Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το πρώτο κινέζικο μπλοκ εμπορικό τραίνο έφτασε στη Βαρσοβία

Το πρώτο μπλοκ εμπορικό τραίνο με κοντέινερ από την Κίνα έφθασε στη Βαρσοβία τη Δευτέρα. Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε πριν από 12 ημέρες από Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν στην Κεντρική Κίνα. Την τελετή παρακολούθησαν από κοινού οι πρόεδροι Πολωνίας και Κίνας , Andrzej Duda και Xi Jinping.

Η αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 22 βαγόνια - πλατφόρμες με κοντέινερ που μετέφεραν ηλεκτρονικά προϊόντα και εξαρτήματα στη Βαρσοβία.






"Ανάλογα με τη δυναμική της ανάπτυξης αυτής της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Κίνα, θα επενδύσουμε σε τροχαίο υλικό και υποδομές για να υποστηρίξουμε αυτή τη μεταφορά . Αυτή τη στιγμή, παραλαμβάνουμε 15 σύγχρονες ελκτικές μηχανές πολλαπλού σύστηματος έλξης κατάλληλες για διεθνείς μεταφορές, ενώ θα επενδύσουμε και σε πλατφόρμες για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων », δήλωσε ο Maciej Libiszewski, πρόεδρος της PKP CARGO. «Η Πολωνία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου δρόμου του μεταξιού. Εκμεταλλευόμενη την γεωγραφική μας θέση, μπορούμε να γίνουμε ένας διεθνής εμπορικός κόμβος ανάμεσα την Κίνα και τη Δυτική Ευρώπη. Αυτή είναι μια ευκαιρία για PKP Cargo Group, που δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη", πρόσθεσε.



Οι Διτροπικές μεταφορές είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς των υπηρεσιών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Πολωνία. Πρακτικά, όλα εμπορευματοκιβώτια που φτάνουν σιδηροδρομικώς από την Κίνα προς την Ευρώπη περνάνε από το κέντρο logistics στην Małaszewicze, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Είναι μια στρατηγικά τοποθετημένη εγκατάσταση, που ανήκει στον όμιλο PKP CARGO. Εκεί γίνεται η μεταφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων σε βαγόνια κανονικής γραμμής ώστε τα κοντέινερ να μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν απευθείας στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία ή την Αυστρία.

 Πηγή:
- China's president Xi visits Poland to boost trade, business
http://hosted2.ap.org/OHJGN/a817319151ed47bcb539b4f13090a532/Article_2016-06-20-EU-Poland-China/id-c442050d109e4389a8e5f84e0ed32bb8

- Xi Jinping and Polish President Andrzej Duda attend arrival ceremony of China-Europe freight train
https://www.youtube.com/watch?v=a7XTWUE93go

- First China Railway Express branded container block train arrives in Warsaw
http://www.think-railways.com/first-china-railway-express-branded-container-block-train-arrives-warsaw/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου