Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Προς νέα παράταση για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έλαβε άδεια η Piraeus Europe Asia Rail Logistics

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις εγχώριες σιδηροδρομικές μεταφορές. Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύει προς νέα παράταση (πιθανότατα στις 5 ή 6 Ιουλίου), την περίοδο που η Piraeus Europe Asia Rail Logistics έλαβε σιδηροδρομική άδεια από την ΡΑΣ.

Του Φώτη Φωτεινού

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ μετατίθενται στις 5 ή 6 Ιουλίου, από τις 22 Ιουνίου. Αιτία για τη νέα παράταση φαίνεται ότι αποτελεί η καλύτερη προετοιμασία που ζήτησαν υποψήφιοι αγοραστές (π.χ. Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι), αλλά και η εκκρεμότητα με τη μη υπογραφή των διεταιρικών συμβάσεων.


Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούν για τα επιχειρησιακά μεγέθη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εντύπωση προκάλεσε η οργανωτικότητα των Ιταλών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα με πλήθος γενικών διευθυντών.



Ενδιαφέρον που μέλλει να φανεί, εάν θα μετατραπεί σε δεσμευτική προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διατηρεί η ρωσική RZD και η κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αντίστοιχα, ο γαλλικός όμιλος Alstom, η γερμανική Siemens και η ρωσική RZD έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την ΕΕΣΣΤΥ.

Νέος ανταγωνιστής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο cargo

Άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης στην «PIRAEUS EUROPE ASIA RAIL LOGISTICS Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας» (PEARL S.A.), χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Η είσοδος δεύτερης ιδιωτικής εταιρείας στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά εμπορευμάτων, μετά την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών, επιβεβαιώνει το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει για το συγκεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δημιουργήθηκε με την αρωγή της Cosco. Συγκεκριμένα, η ΡΑΣ χορήγησε στην PEARL S.A. άδεια λειτουργίας σιδηροδρομικής επιχείρησης, για εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, με παροχή έλξης ή/και πλήρων συρμών, στο σύνολο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Κύριες δραστηριότητές της είναι:

-οι εθνικές και διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων και οι υπηρεσίες παροχής σιδηροδρομικής έλξης,

-οι εθνικές και διεθνείς πολυτροπικές, διατροπικές και συνδυασμένες μεταφορές, η οργάνωση-διενέργεια και εκτέλεση οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών,

-η οργάνωση - επίβλεψη και επιστασία φορτοεκφόρτωσης και διακίνησης-διανομής, η εξυπηρέτηση αναγκών μεταφορικών ή και ναυτιλιακών εταιριών σε σταθμούς υποδοχής (εμπορευματικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, λιμάνια).


Πηγή:
- Προς νέα παράταση για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έλαβε άδεια η Piraeus Europe Asia Rail Logistics
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/14836-pros-nea-paratasi-gia-trainose-elave-adeia-i-piraeus-europe-asia-rail-logistics.html

- Η ΡΑΣ χορήγησε άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης στην εταιρία PIRAEUS EUROPE ASIA RAIL LOGISTICS Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (PEARL S.A.).
http://www.ras-el.gr/el/news/110


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου