Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Για τους μικρούς μας φίλους: Ασφάλεια και τραίνο Μέρος 3ο - Δεν παίζουμε - Δεν ανεβαίνουμε πάνω σε μηχανές και βαγόνια (με ελληνικούς υπότιτλους)

Δείξτε το ακόλουθο βιντεάκι στα παιδιά σας: Σε αυτό παρουσιάζεται η σημασία του να τηρούμε απλούς κανόνες ασφαλείας κοντά στις γραμμές του τραίνου. 
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο βλέπουμε γιατί δεν πρέπει να ανεβαίνουμε σε σταματημένα βαγόνια και μηχανές τραίνων.

Δείτε το βίντεο:





Το βιντεάκι είναι το τρίτο μέρος από μια σειρά τεσσάρων βίντεο που φτιάχτηκαν με στόχο να παρουσιαστούν στα παιδιά με ξεκάθαρο κατανοητό τρόπο οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε όταν βρισκόμαστε κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες αν δεν τηρούμε τους απλούς αυτούς κανόνες.

Στο συγκεκριμένο βιντεάκι όμως δεν αναφέρονται καθόλου οι κίνδυνοι από τα καλώδια υψηλής τάσης 25.000 volt. Αν κάποιος σκαρφαλώσει στην οροφή ενός βαγονιού πάνω από το οποίο υπάρχουν καλώδια ηλεκτροκίνησης κινδυνεύει να υποστεί ηλεκτροπληξία ακόμη κι αν δεν ακουμπήσει τα καλώδια. Μπορεί να σκοτωθεί απλά και μόνο γιατί τα πλησίασε αρκετά. Επειδή ήδη στη χώρα μας έχουν σκοτωθεί ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά παιδιά (Δείτε σχετικά εδώ) από ηλεκτροπληξία επειδή απλά σκαρφάλωσαν σε κάποιο σταματημένο βαγόνι δείξτε το βίντεο στα παιδιά σας.


Πηγή:
- Ασφάλεια και τραίνο-Μέρος 3ο: Δεν παίζουμε - Δεν ανεβαίνουμε πάνω σε μηχανές και βαγόνια   (με ελληνικούς υπότιτλους)
https://www.youtube.com/watch?v=KReIHOS-yh4

- Πρωτότυπο βίντεο: Train Safety Part 3  Don't Play On Railroad Equipment
https://www.youtube.com/watch?v=vrmZASpSjC8&index=3&list=PL71J7X-rbVWu4AOY2j9bM-7dE7EANe3Od

Δείτε ακόμη:

Για τους μικρούς μας φίλους: Ασφάλεια και Τραίνα Επεισόδιο 1: Δεν περπατάμε πάνω στις ράγιες

Δείξτε το ακόλουθο βιντεάκι στα παιδιά σας: Σε αυτό παρουσιάζεται η σημασία του να τηρούμε απλούς κανόνες ασφαλείας κοντά στις γραμμές του τραίνου.


Για τους μικρούς μας φίλους: Ασφάλεια και Τραίνα Μέρος 2ο - Πως να διασχίσουμε μια ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση

Δείξτε το ακόλουθο βιντεάκι στα παιδιά σας: Σε αυτό παρουσιάζεται η σημασία του να τηρούμε απλούς κανόνες ασφαλείας κοντά στις γραμμές του τραίνου. 

Στο συγκεκριμένο Επεισόδιο βλέπουμε πως να περάσουμε με ασφάλεια τις γραμμές του τραίνου σε μια ισόπεδη διάβαση. 







Ασφάλεια στο Ηλεκτροδοτούμενο Σιδηροδρομικό Δίκτυο

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό (8/5/2015) με τον τραυματισμό ενός νεαρού παιδιού 15 μόλις χρόνων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς από τα καλώδια ηλεκτροκίνησης καλό θα ήταν να ξαναθυμηθούμε όλοι τους κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται.

Στο διπλανό βίντεο βλέπουμε τις σοκαριστικές εικόνες από αντίστοιχη ηλεκτροπληξία επιβάτη που για άγνωστο λόγο (μάλλον μεθυσμένος) ανέβηκε στην οροφή αμαξοστοιχίας στην Ινδία. Ο θάνατός του επήλθε ακαριαία.

Ακολουθεί αναφορά στα σημαντικότερα συμβάντα ηλεκτροπληξίας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τέλος μια αναφορά σε μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούμε όλοι για να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου