Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησαν στα Φάρσαλα οι βόλτες με δρεζινοποδήλατα

Ζωή στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται θέλει να δώσουν οι φίλοι σιδηροδρομικού σταθμού Φαρσάλων. Συγκεκριμένα τοποθέτησαν ένα τροχοφόρο, δρεζινο-ποδήλατο κατασκευής του Φαρσαλινού Νίκου Χλαπανίδα, που μετά από 18 σχεδόν χρόνια έδωσε ζωή στη μετρική Θεσσαλική γραμμή δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στις ράγες να αξιοποιηθούν, αλλά και στους ποδηλάτες να απολαύσουν πανέμορφες διαδρομές κάνοντας πετάλι εκεί όπου κάποτε ακουγόταν κάποτε η μηχανή του τρένου!

Τι είναι οι δρεζίνες και τα δρεζινοποδήλατα;


«Οι δρεζίνες είναι μικρά σιδηροδρομικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους για τη φύλαξη και τη συντήρηση του σιδηροδρόμου. Η ποδηλατοδρεζίνα είναι σιδηροδρομικό όχημα που κινείται με τη βοήθεια των πεταλιών»



«Το χόμπι του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Η ποδηλασία πάνω σε ραγές τρένου είναι ο ιδανικότερος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με το περιβάλλον, τη φύση, αλλά και με τον σιδηρόδρομο. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξης τουριστικό προϊόν χωρίς κόστος, αφού τα ποδήλατα που κινούνται σε ράγες είναι πολύ φθηνά»

Πηγή:
- Ξεκίνησαν στα Φάρσαλα οι βόλτες με δρεζινοποδήλατα
http://www.ifarsala.gr/2016/06/30/xekinisan-sta-farsala-oi-voltes-me-ta-drezinopodilata/

- Φάρσαλα δρεζινοποδήλατο Σ.Σ.Φ
https://youtu.be/MvmUZ2PyHlc


Δείτε ακόμη:

Δρεζινοποδήλατα Μέρος Β: Άγιοι Ανάργυροι

Σχεδόν ταυτόχρονα με το δρεζινοποδήλατο στα Φάρσαλα άλλη μια ιδιαίτερη κατασκευή έκανε την εμφάνισή της και τις πρώτες δοκιμαστικές βόλτες της αυτή τη φορά στους Άγ Ανάργυρους...

Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες από τον Mantzios Giorgos Steamlover:





l

Με ποδήλατο στην Πελοπόννησο από τις ράγες του τρένου

Ο φωτογράφος/ταξιδευτής Λουκάς Χαψής γυρίζει την Πελοπόννησο από τις σιδηροδρομικές ράγες, με ένα ποδήλατο το οποίο έχει μετατρέψει σε ντρεζίνα!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου