Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Καινοτομία στο σχεδιασμό καθισμάτων για τραίνα υπερπλήρη από επιβάτες!!!

 Η εταιρεία σχεδιασμού Priestman Goode παρουσίασε τα νέα σχέδια σιδηροδρομικών καθισμάτων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς με το νέο σχεδιασμό η χωρητικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 30 τοις εκατό.







Δείτε το διπλανό βίντεο
Το κάθισμα Horizon (που απεικονίζεται ανωτέρω) διαθέτει ένα κλιμακωτό σχέδιο που «αυξάνει χώρο μεταξύ των ώμων των επιβατών, βελτιώνοντας την αίσθηση του προσωπικού χώρου".

Τα καθίσματα Horizon διαθέτουν ατομική θέση αποθήκευσης αποσκευών, άγκιστρα για τσάντα, υποπόδια, τραπεζάκια για υποστήριξη μιας σειράς μικροσυσκευών (τάμπλετ και κινητών συσκευών, καθώς και ατομικές θύρες φόρτισης USB.



κάθισμα Island Bay
Ένα άλλο σχέδιο καθίσματος το Island Bay περιγράφεται ως «μια ευέλικτη λύση καθισμάτων που παρέχει κανονικές θέσεις κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου χωρίς πολύ κόσμο, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα υψηλότερης πυκνότητας κατά τις ώρες αιχμής με αποτέλεσμα το 15-20 τοις εκατό περισσότερα καθίσματα.


Δείτε το διπλανό βίντεο

Επί του παρόντος, οι θέσεις είναι μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά σύμφωνα με την Priestman Goode θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε νέα ή υπάρχοντα τραίνα ή τραμ ", που σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε μόλις ένα χρόνο μακριά από την εμφάνισή τους στην αγορά".

Πηγή:
- New rail seat designs aim to tackle overcrowding
https://www.businesstraveller.com/business-travel/2016/09/23/new-rail-seat-designs-aim-tackle-overcrowding/

- κάθισμα Horizon
https://vimeo.com/183226982

- κάθισμα Island Bay
https://vimeo.com/183269892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου