Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Άλλαξε οργανόγραμμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονές της μεταβίβασής της

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παραμονές της μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας στον ιταλικό όμιλο Ferrovie Dello Stato, να αλλάξει το οργανόγραμμα της επιχείρησης αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις ιεραρχίας του προσωπικού.









Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, η διοίκηση αναμένεται να κυρώσει το νέο οργανόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται περίπου 30 νέες θέσεις προϊσταμένων με αυξημένες αποδοχές. Στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι με σχεδόν 550 από αυτούς να είναι μηχανοδηγοί και προσωπικό κίνησης, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται ως διοικητικό προσωπικό.

Με το νέο οργανόγραμμα οι θέσεις ιεραρχίας στους μηχανοδηγούς και το προσωπικό κίνησης αυξάνονται σε μικρό ποσοστό φθάνοντας τις 63, ενώ αισθητά αυξάνονται οι θέσεις προϊσταμένων στο διοικητικό προσωπικό, οι οποίες θα ανέρχονται σε 87 σε σύνολο περίπου 150 διοικητικών υπαλλήλων. Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει επίσης τη μείωση του ορίου προϋπηρεσίας για εργαζόμενους με προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα 16 στα 9 έτη, προκειμένου να προαχθούν σε τμηματάρχες.

Στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν πως αρκετές από τις νέες αλλαγές είναι φωτογραφικές και πως η αύξηση του αριθμού των προϊσταμένων στο διοικητικό προσωπικό θα οδηγήσει στο φαινόμενο να υπάρχουν επικεφαλής τμημάτων τα οποία δε θα έχουν υπαλλήλους.

Με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συντάσσεται το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εξακολουθεί να είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, υποστηρίζοντας πως με το νέο οργανόγραμμα επιλύονται προβλήματα και παθογένειες ετών. Τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι περισσότερες συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζομένων, εκτός από την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:
- Άλλαξε οργανόγραμμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονές της μεταβίβασής της
http://www.skai.gr/mobile/article?aid=329547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου