Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΟΣΕ: Ιδρύεται η Σιδηροδρομική Ακαδημία

Η εβδομάδα που πέρασε έφερε σημαντικές εξελίξεις σε 3 μέτωπα μεγάλης σημασίας για τον ΟΣΕ και τον σιδηρόδρομο γενικότερα. Συγκεκριμένα:

A. Εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη οι δεσμεύσεις των κονδυλίων που προορίζονται για την συντήρηση γραμμής στα τμήματα Δράμας, Λαμίας και Αλεξανδρούπολης, συνολικού ύψους 8,5 εκατ. €. Η έγκριση αυτή δίνει σαφή απάντηση σε όσους, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησαν με αγαθές ή λιγότερο αγαθές προθέσεις - χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε - να εγείρουν θέματα εκ του μηδενός. Ταυτόχρονα, η έγκριση αυτή επιτρέπει στον ΟΣΕ να προχωρήσει στην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης των εργολαβιών συντήρησης και επισκευής του δικτύου ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που αναγγέλθηκε από την Διοίκηση για τη γραμμή Δράμα – Κομοτινή (sic).


Γ. (sic) Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (3372Β, 19.10.2016) με το οποίο επανιδρύθηκαν τα Τμήματα Επιθεώρησης και Συντήρησης Γραμμής του Βόλου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης του ΟΣΕ με σκοπό την αποκατάσταση των συνεπειών της άσκοπης και άδικης παλαιότερης σχετικής απόφασης, η οποία προκάλεσε σημαντικές δυσλειτουργίες στον Οργανισμό.

Β. (sic) Με το ίδιο ΦΕΚ (3372Β, 19.10.2016) ιδρύεται η Σιδηροδρομική Ακαδημία – πάγιο μακροχρόνιο αίτημα των σιδηρομικών - ως Διεύθυνση του ΟΣΕ. Η Σιδηροδρομική Ακαδημία θα στηριχθεί στην υποδομή και την πορεία του υφιστάμενου ΚΕΚ του ΟΣΕ αλλά θα επεκτείνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της σε όλα τα σιδηροδρομικά επαγγέλματα προσφέροντας επαγγελματική κατάρτιση υψηλής στάθμης σε όλους τους σιδηροδρομικούς φορείς.

Ο ΟΣΕ προετοιμάζει εντατικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την στελέχωση με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τις αντίστοιχες θεσμικές και τυπικές διαδικασίες, με στόχο την ολοκληρωμένη λειτουργία της Ακαδημίας στις αρχές του 2017.

Μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι η Σιδηροδρομική Ακαδημία να παγιωθεί ως γεννήτρια σιδηροδρομικής τεχνογνωσίας μέσω της ενσωμάτωσης του εργαστηρίου υλικών, της συμμετοχής σε κοινοτικά προγράμματα, της συνεργασίας με σιδηροδρομικούς φορείς του εξωτερικού και της οργάνωσης εκπαιδευτικών & ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με τον σιδηρόδρομο.

Τα 3 παραπάνω θέματα αντανακλούν την άριστη συνεργασία της Διοίκησης του ΟΣΕ με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων). H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενέκρινε και υλοποίησε, στο πεδίο και το μέτρο των εκάστοτε αρμοδιοτήτων, 3 διαδικασίες που διεκπεραίωσε η σημερινή Διοίκηση του ΟΣΕ σε εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης που στοχεύει στην αναγέννηση και αναβάθμιση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ο σιδηροδρομικός κόσμος μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με σταθερούς ρυθμούς και να εντείνουν την προσπάθεια στην οποία είναι ενταγμένοι, με εμπιστοσύνη στην διοίκηση και την πολιτική ηγεσία αλλά κύρια στον εαυτό και τις δυνάμεις τους.

Πηγή:
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
http://www.ose.gr/el/news-announcements/530-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85

- ΦΕΚ Τεύχος Β 3372, 19/10/2016
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL88bwy3eyVpoLnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsby5QU_uvCHwNUNXmlt_wjdieOCsr3hf7U_OmNk3CRoU.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου