Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Βουλγαρία: Στους 7 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη σε τρένο (pics)


Πηγή: REUTERS / STRINGER
Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο-βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων και η οποία εκτροχιάστηκε, καταστρέφοντας το κέντρο ενός χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Οι Αρχές, μάλιστα, εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.




Όπως γράφει το ΑΠΕ, επικαλούμενο δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, δεκάδες είναι και οι τραυματίες από την έκρηξη που ισοπέδωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό, διοικητικά κτίρια και περίπου 20 σπίτια της κοινότητας Χιτρίνο. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης περίπου 30 κτίρια.
Το χωριό έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι Αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.
Ο επικεφαλής της αρχής Πολιτικής Προστασίας, Νικολάι Νικολόφ, ήταν αυτός που επιβεβαίωσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.
bul2
«Δεν αναζητάμε κανέναν πλέον κάτω από τα χαλάσματα» ανέφερε ο Νικόλοφ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Πέταρ Μοσκόφ, δήλωσε ότι «29 (άνθρωποι) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και εννέα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».
«Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις», πρόσθεσε.
Η περιφερειακή επιθεώρηση Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση των επιπέδων ρύπων στην ατμόσφαιρα πέραν του σύνηθες. Τα αέρια, που μεταφέρονταν στις δεξαμενές, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, διασκορπίστηκαν από τον αέρα.
Η αρχή πολιτικής προστασίας προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην απομάκρυνση και των 1000 κατοίκων του χωριού που είχαν παραμείνει εκεί μετά την μερική εκκένωση νωρίτερα το πρωί.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 05.37 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της Χιτρίνο, μιας φτωχής κοινότητας. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ανέμενε τη σειρά της για να εισέλθει στον σιδηροδρομικό σταθμό γλίτωσε για λίγο από την έκρηξη.
bul3
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ όπως και πολλοί υπουργοί μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ οι αρχές κήρυξαν τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.
Το τρένο μετέφερε 20 δεξαμενές με αέριο προπυλένιο και τέσσερις δεξαμενές με προπάνιο- βουτάνιο συνολικού βάρους 200 τόνων. Είχε προορισμό το Ρουσέ.
Οι Αρχές ανέκριναν τους οδηγούς του τρένου και εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας Bulmarket, ωστόσο τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.
bul4
Περιστατικά με εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών σημειώνονται συχνά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βουλγαρίας, που είναι απαρχαιωμένο, δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, ενώ συχνά καταγράφονται κλοπές.
ΦΩΤΟ: REUTERS / STRINGER
















Πηγή:
- Βουλγαρία: Στους 7 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη σε τρένο (pics)
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/58123/voylgaria-stoys-7-anilthan-oi-nekroi-apo-tin-ekrixi-se-treno-pics

- Φωτογραφίες-σοκ από το πολύνεκρο δυστύχημα με το φορτηγό τρένο στη Βουλγαρία
http://www.protothema.gr/world/article/635943/fotografies-sok-apo-to-polunekro-dustuhima-me-to-fortigo-treno-sti-voulgaria/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου