Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Oι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανάπυξη νέου Εμπορευματικού Κέντρου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν Αφρικής


Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι FS ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητες στην αγορά της Νότιας Αφρικής. Συμμετέχοντας σε μια κοινοπραξία κατά 35% μαζί με δυο νοτιοαφρικανικές εταιρίες τη Southern Palace (45%), μια επενδυτική κατασκευαστική εταιρία που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες στην υποσαχάρια Αφρική και την Makoya (20%), που εξειδικεύεται σε σιδηροδορμικά εμπορευματικά κέντρα, οι FS θα καταθέσουν προσφορά για το σχεδιασμό την κατασκευή και τη διαχείριση του υπερσύγχρονου εμπορευματικού Κέντρου κοντά στο Johannesburg.




Αν κερδίσουν το διαγωνισμό που κατέθεσε την πρότασή του στις 27 Οκτ 2016 η κοινοπραξία θα αναλάβει τη διαχείριση του Εμπορευματικού Κέντρου για χρονικό διάστημα 20 χρόνων πριν το παραδώσει στην Transnet Freight Rail, μια νοτιοαφρικανική εμπορική σιδηροδρομική μεταφορική εταιρία θυγατρικής της Transnet (δηλαδή των Νοτιοαφρικανικών κρατικών σιδηροδρόμων).





Το πρότζεκτ γνωστό και ως “Tambo Spring”, αποτελεί μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος (Transnet Market Demand Strategy) που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής με  300 δις Rand (18 δις €) από τα οποία τα 200 δις (12 δις €) προορίζονται μέσω της Transnet Freight Rail να αυξήσουν το μερίδιο των εμπορευματικών μεταφορών που εκτελούνται σιδηροδρομικά.



Επομένως με το έργο αυτό οι Ιταλικοί σιδηρόδρομοι σχεδιάζουν την τη διείσδυσή τους στην αγορά της Νότιας Αφρικής, σε συνεργασία με την Southern Palace, στην ανάληψη έργων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη εμπορικών σταθμών και τη συντήρηση σιδηροδρομικής υποδομής.









Ο Πρόεδρος και Δν Σύμβουλος της Southern Palace θα μεταβεί στην Ιταλία τις επόμενες μέρες για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Δν Σύμβουλο των FS Renato Mazzoncini και Gioia Ghezzi, και θα επισκευτούν τους σταθμούς τους σταθμούς Roma Termini και Roma Tiburtina καθώς και το σταθμό της Padua στο Veneto και το εμπορευματικό κέντρο Quadrante Europa, στην Verona που έχει ως ιδιοκτήτη την RFI αλλά το λειτουργεί η εταιρία Terminali Italia.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η απόκτηση τεχνογνωσίας στην διαχείριση στη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων εμπορικών σταθμών καθώς και εμπορευματικών κέντρων.

Πηγή:
- FS Italiane: a partnership in South Africa for the freight terminal in Johannesbur
http://www.fsitaliane.it/fsi-en/Media-and-events/Press-releases-and-news/Partnership-in-South-Africa-for-the-freight-terminal-in-Johannesbur

- Transnet opens bids to private companies for freight terminal
http://www.moneyweb.co.za/news/companies-and-deals/transnet-opens-bids-private-companies-freight-terminal/

- South Africa: Port Handbook
http://www.saoga.org.za/information-hub/port-handbook

- Oι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, που ακόμη είναι στο «περίμενε» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επεκτείνονται στη Ν. Αφρική
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/16009-oi-italikoi-sidirodromoi-pou-akomi-einai-sto-perimene-gia-tin-trainose-epekteinontai-sti-n-afriki.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου