Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πιο κοντά ο σιδηρόδρομος προς την Πάτρα (απόσπασμα βίντεο από την συνέντευξη τύπου του Δ Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ Βούρδα)

«Στόχος είναι να φτάσει το τρένο στην Πάτρα το 2019», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Πάτρα και στη συνέχεια τα οδικά έργα της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.






Ο υπουργός μετέβη, αρχικά, στην υπό κατασκευή σιδηροδρομική σήραγγα του Μελισσίου στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη και αμέσως μετά, στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ξυλοκάστρου:
«Ξεκινώ με το σιδηρόδρομο, που εμείς, τον έχουμε ιεραρχήσει πολύ ψηλά στα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα και ανακοίνωσε, ότι αποδίδεται σε κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή με σύγχρονη σηματοδότηση στα τέλη του 2017. Πρόκειται για το τμήμα Κιάτο – Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 72 χιλιομέτρων.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ακόμη, ότι μέσα στο 2017, θα δημοπρατηθούν και τα έργα ηλεκτροκίνησης της γραμμής.
«Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος, σημαίνει, ότι θα πηγαίνουμε στο Αίγιο σε μιάμιση ώρα, πριν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση, δηλαδή μέχρι το ’19».
Σημείωσε επίσης ότι: «το έργο για την ηλεκτροκίνηση, που θα προκηρυχτεί μέσα στο ’17, θα ολοκληρωθεί αρχές του ’19 θα μειώσει πολύ περισσότερο το χρόνο από την Αθήνα μέχρι το Αίγιο, δηλαδή θα είναι περίπου στη μια ώρα και κάτι».
Ο υπουργός διαπίστωσε ότι βρίσκονται, σε πλήρη εξέλιξη, τα έργα που αφορούν το υπότμημα Αίγιο - Ψαθόπυργος.
Ανέφερε ακόμη ότι, μέσα στον τρέχοντα χρόνο, θα υπογραφεί η σύμβαση που περιλαμβάνει τα έργα υποδομής της γραμμής στο υποτμήμα Ψαθόπυργος - Μποζαϊτικα Πάτρας.









Πηγή:
- Πιο κοντά ο σιδηρόδρομος προς την Πάτρα
https://www.youtube.com/watch?v=V6AjizvolpU

- ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
https://www.youtube.com/watch?v=Q4raj_H2s_E

- Επιθεώρηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Πάτρα και στα οδικά έργα της Ολυμπίας Οδού
https://www.youtube.com/watch?v=lnLxlWn8YRQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου