Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΣΦΣΘ τιμά και ευχαριστεί τον επίτιμο πρόεδρό του Ευθύμη Κοντόπουλο


Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του John Giannakoudis :

Θέλω να ευχαριστήσω και γω με την σειρά μου όλους μα όλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου μας στο σιδηροδρομικό Μουσείο. Μπορεί να μας βοήθησε ο καιρός μπορεί να ήταν πολύ όμορφα,μπορεί να υπήρξε συγκίνηση, μπορεί να ενθουσιάστηκαν οι περισσότεροι αλλά πιστεύω πολύ πως ο σύλλογος μας έχει πολλές δυνατότητες για πολύ περισσότερα αρκεί να το πιστέψουμε. Φυσικά θέλουμε την στήριξη και βοήθεια από τον Δήμο της περιοχής, Περιφέρεια και από ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ. Όχι μην πάει ο νους στο οικονομικό μπορούν να βοηθήσουν με πολλούς άλλους τρόπους. Αρκεί να ενδιαφερθούν λιγάκι. 


Το Μουσείο είναι ανοικτό πλέον για όλους με ξεναγήσεις με εκδηλώσεις και επισκέψιμο για φωτογράφιση κλπ.
Όσο για το τιμώμενο πρόσωπο τον Κοντόπουλο Ευθύμιο νομίζω πως ήταν το ελάχιστον που έπρεπε να κάνουμε Φυσικά αν θέλουμε πραγματικά να τον τιμήσουμε θα πρέπει όχι να το διατηρήσουμε το έργο του αλλά να το αξιοποιήσουμε κι άλλο.
Το τι έχει κάνει σ' αυτά τα 30 και πλέον χρόνια ο πρόεδρος μας δεν μπορούν να καταγραφούν εύκολα, αλλά αναφέρω μερικά γενικά.που γνωρίζω. 
Ένας από τους 4 που ξεκίνησαν την ιδέα για την δημιουργία του συλλόγου. (οι άλλοι ήταν ο Λιτσαρδάκης Αλέξανδρος, ο Παπαδημητρίου Δημήτριος και ο Μπούκαλος Αντώνιος) 
Ο κύριος εκφραστής της αντίδρασης για την μη κατεδάφιση του κτιρίου Β τμήματος γραμμής, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να το μετακινήσουν για την διάνοιξη του δρόμου της δυτικής εισόδου της πόλης μας στο ύψος του παλιού σταθμού.
Πρόεδρος του συλλόγου μας από το 1995 έως και το 2016 με καθημερινή ενασχόληση για το Μουσείο. Εμπνευστής για την δημιουργία του μουσείου μας αλλά κυρίως και για την 15χρονη λειτουργία του για όλα τα προβλήματα. Συλλογή αντικειμένων, αποστολές για εντοπισμό και παραλαβή διαφόρων υλικών που σήμερα κοσμούν το μουσείο, οι εργασίες όλες ήταν όχι μόνο υπό την επίβλεψη του αλλά οι περισσότερες ήταν με τα δικά του χέρια, οι επαφές και συμμετοχές στα κοινά όπου και αν καλούταν. Όσο για τις ξεναγήσεις που έκανε, τα παιδιά ερωτευόταν τον σιδηρόδρομο.
Η αλήθεια είναι πως αν όχι πολλοί αλλά αρκετοί τον βοήθησαν που δεν είναι της ώρας να τους αναφέρουμε, είναι αρκετοί συνεργάτες του,απλοί φίλοι και συνάδελφοι κλπ.
Τον Μάϊο που μας πέρασε στην Γ.Σ ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος.
Προσωπικά πιστεύω πως πρόεδρος δεν μπορεί να είσαι για μια ζωή και καλό είναι να υπάρχει διαδοχή κατά τακτά διαστήματα. Παρ' όλα αυτά θεωρώ πως και στους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις και ο Ευθύμης ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΥ.
Η εργατικότητα το πάθος η αγάπη ο σεβασμός προς τον οποιοδήποτε άνθρωπο,την φύση, τα ζώα,η υπομονή αλλά και η επιμονή του, μ΄έχουν μείνει ανεξίτηλα στα 20 χρόνια που τον γνωρίζω και συνεργάζομαι. 
Ένοιωθα πολύ άβολα την στιγμή που έπρεπε να τον τιμήσω στην εκδήλωση γιαυτό ζήτησα την συμμετοχή και του αντιπροέδρου Δήμπαλα Γιώργου ο οποίος είναι στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως θα έπρεπε να ζητούσα και τους προηγούμενους γραμματείς την Παπαδοπούλου Γερακίνα και τον Βαφειάδη Μάριο.
Το γεια σου φίλε, γεια σου φίλε θα μείνει στην ιστορία και είναι ένα δείγμα και του συλλόγου μας.







Πηγή:
- Ο ΣΦΣΘ τιμά και ευχαριστεί τον επίτιμο πρόεδρό του Ευθύμη Κοντόπουλο
https://www.facebook.com/joan.giannakoudis/posts/773753922772020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου