Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πρόοδο στα σιδηροδρομικά έργα διαπίστωσε η ΕΤΕπ

Αθήνα
Επίσκεψη σε τέσσερα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ έκανε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος των έργων, τα οποία έχει χρηματοδοτήσει κατά ένα μέρος η ΕΤΕπ, και εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση εκ μέρους του ευρωπαϊκού κλιμακίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕπ ξεναγήθηκαν στα εργοτάξια του τμήματος «Τιθορέα-Δομοκός» της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων που κατασκευάζει η ΕΡΓΟΣΕ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης, έγινε μάλιστα δοκιμαστικό δρομολόγιο και επιθεώρηση του έργου από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι με εργοταξιακό Railbus.


Εκεί το ευρωπαϊκό κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των έργων επιδομής και υποδομής καθώς και την πρόοδο της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης που ολοκληρώνεται το Μάιο. Το τμήμα «Τιθορέα-Λιανοκλάδι» πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως η διαδρομή Αθήνα-Τιθορέα-Λιανοκλάδι θα είναι πλήρως ηλεκτροκινούμενη.

Σήμερα, Πέμπτη το κλιμάκιο της ΕτΕΠ ξεναγήθηκε στο δεύτερο κομμάτι του τμήματος, το «Λιανοκλάδι - Δομοκός», όπου οι εργασίες προχωρούν επίσης με καλούς ρυθμούς, προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο μέχρι το Μάρτιο του 2018. Tο έργο χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility-CEF) 2014-2020.

«Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε το κλιμάκιο της ΕτΕΠ στο έργο που αλλάζει τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας και που τα τελευταία 2 χρόνια μπήκε, ουσιαστικά, στις ράγες της ολοκλήρωσης. Το καλοκαίρι θα παραδοθεί ένα μεγάλο τμήμα του, από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα παραδοθεί ολόκληρο προς χρήση. Έτσι ο πολίτης θα ταξιδεύει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνος Βούρδας με το πέρας της επίσκεψης του κλιμακίου.

Πρώτος σταθμός την Τρίτη, 14 Μάρτιου 2017, ήταν τα έργα του Διαμετακομιστικού Κέντρου Θριασίου, της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Πειραιάς-3 Γέφυρες» και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών. Στη συνεχεία της επίσκεψης ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, όπου διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος των έργων και εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση εκ μέρους του ευρωπαϊκού κλιμακίου.

Πηγή:
- Πρόοδο στα σιδηροδρομικά έργα διαπίστωσε η ΕΤΕπ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500134420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου