Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εγκαινιάστηκε η γραμμή υψηλής ταχύτητας, LGV Sud Europe Atlantique

ΓΑΛΛΙΑ: Η γραμμή υψηλής ταχύτητας, LGV Sud Europe Atlantique μεταξύ Tours και Bordeaux εγκαινιάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της SNCF Réseau Πάτρικ Jeantet και τον Laurent Cavrois, Πρόεδρος της κοινοπραξίας LISEA που έχει κατασκευάσει και συγχρηματοδοτήσει τη νέα γραμμή με σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 50 ετών.









Η γραμμή υψηλής ταχύτητας μήκους 302 χιλιομέτρων από το Saint-Avertin νότια της Τουρ ως το Ambarès-et-Lagrave βόρεια του Μπορντό, θα επιτρέψει την ταχύτερη σύνδεση Παρίσι - Μπορντό μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδιού σε 2 ώρες 04 λεπτά. Η υπηρεσία πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου και η κίνηση αναμένεται να φθάσει τα 20 εκατομμύρια επιβάτες / έτος.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε € 9 δισ, εκ των οποίων € 7 ∙ 8 δις έχει δαπανηθεί για την ίδια τη νέα γραμμή. Η κοινοπραξία LISEA των Παραχωρήσεων Vinci (33 ∙ 4%), Caisse des Dépôts (25 ∙ 4%), Meridiam (22%) και Ardian (19 ∙ 2%) έδωσε € 3 ∙ 8 δις, με τη δημόσια συνεισφορά που περιλαμβάνουν € 3 δις από τη γαλλική κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και € 1 δισ από την SNCF Réseau.

Η SNCF Réseau θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της κυκλοφορίας για λογαριασμό της LISEA, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση της νέας υποδομής μέχρι το 2061.

Πηγή:
- Presidential inauguration for LGV Sud Europe Atlantique
http://www.railwaygazette.com/news/single-view/view/presidential-inauguration-for-lgv-sud-europe-atlantique.html#.WLfsw0dBgw0.facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου