Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εγκρίθηκε η ετήσια αποζημίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις άγονες γραμμές 49,6 εκατ. δηλαδή 4,6 ευρώ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουν οι Ιταλοί για να την αγοράσουν...

Έκλεισε ακόμα ένα «μέτωπο» για την μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS.

Μετά την απαλλακτική απόφαση της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε αποζημίωση 49,66 εκατ. για την «Παροχή Δημόσιας Υπηρεσίας» ή αλλιώς, για τη διεξαγωγή των άγονων δρομολογίων του 2016.



Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie dello Stato Italiane SpA από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό ομόλογό του.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης, «στις αρχές Ιουλίου θα υπογράψουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη συμφωνία, με την οποία οι σιδηρόδρομοί μας αποκτούν ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών».

Για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ιταλοί δαπάνησαν 45 εκατ. ευρώ.

Πηγή:
- Έκλεισε ακόμα ένα «μέτωπο» για την μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εγκρίθηκε αποζημίωση 49,6 εκατ. για τις άγονες γραμμές
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου