Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το τρένο είναι δικαίωμα - Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στο Ναύπλιο


Οι προϋποθέσεις για να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες
«Το Τραίνο ειναι δικαίωμα, ανάγκη και πολιτισμός», με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα», παρουσία αυτοδιοικητικών, πολιτικών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και φίλων του τρένου.




Κύριοι ομιλητές ο Γιώργος Νάθενας (μαθηματικός, συγκοινωνιολόγος, τέως ειδικός σύμβουλος ΟΣΕ) και ο Κώστας Μπρούσαλης (καθηγητής, συγγραφέας, επικεφαλής της κίνησης πελοποννησιακή γραμμή «σταθερή τροχιά»). Τον λόγο πήραν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μπάμπης Αντωνιάδης, o Γιώργος Μάντζιος από το Amnizia Rail Fan Club, ο Βαγγέλης Ντάνης από τους διοργανωτές και φίλοι του τρένου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους με τους Στράτο Διαμαντή και Δημοσθένη Τσάμη (μέλη των X Darawish) και τους Metallaxis.

Παγωμένο το κλίμα λόγω της κρυάδας Μαυραγάνη, με τους ομιλητές να περιγράφουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξανασφυρίζει το τρένο στην περιοχή μας, όντας παράλληλα ανταγωνιστικό και βιώσιμο. Σημείο κλειδί να πειστεί το υπουργείο να επιδοτήσει το τμήμα της μετρικής γραμμής από Κόρινθο μέχρι Ναύπλιο, εντάσσοντάς το στα προαστιακά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτό έδειξε πρόθυμος να συνδράμει και ο Γιάννης Μανιάτης, που όπως δήλωσε θα είναι και αυτός στην συνάντηση με στελέχη του υπουργείου για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μένει να δούμε αν το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ικανό να αναστραφεί. Οι φίλοι του τρένου πάντως δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους...









Πηγή:
- Το τρένο είναι δικαίωμα - Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στο Ναύπλιο
http://anagnostis.org/article/to-treno-einai-dikaioma-fotoreportaz-apo-tin-ekdilosi-sto-nayplio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου