Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι Ισπανικοί σιδηρόδρομοι (RENFE) ενισχύονται με ακόμη 15 Αυτοκινητάμαξες υψηλής ταχύτητας μεταβλητού εύρους

 Στις 31 Μαΐου εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της RENFE η παράδοση ακόμη 15 αυτοκινηταμαξών υψηλών ταχυτήτων Talgo Avril.

Θα διαθέτουν εξοπλισμό αλλαγής εύρους που θα τους επιτρέπει να λειτουργούν τόσο σε γραμμές εύρους 1,668 m καθώς και σε γραμμές κανονικού εύρους 1,435 m ενώ θα διαθέτουν εξοπλισμό για λειτουργία σε τρία διαφορετικά συστήματα ηλεκτροκίνησης.







Η παραγγελία γίνεται μέσω της ενεργοποίησης της προαιρετικής επιλογής (Option)  της αρχικής σύμβασης ύψους € 786,5 εκατομμυρίων για 15 τρένα των 330 χλμ / ώρα, τα οποία παραδόθηκαν στην Talgo τον Νοέμβριο του 2016.

Η τελευταία παραγγελία ανέρχεται σε € 242,7 εκατ., συν άλλα  € 252,3 εκατ. για 30 χρόνια συντήρησης του στόλου από κοινοπραξία των επιχειρήσεων συντήρησης τροχαίου υλικού της RENFE και της Talgo. Η RENFE διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί ορισμένες δραστηριότητες βαριάς συντήρησης στο εσωτερικό της επιχείρησης. Ο κατασκευαστής θα προσφέρει πενταετή περίοδο εγγύησης και θα πρέπει να παρέχει υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας του στόλου.

Πηγή:
- RENFE orders gauge-changing high speed trainsets
http://www.railwaygazette.com/news/traction-rolling-stock/single-view/view/renfe-orders-gauge-changing-high-speed-trainsets.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου