Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Βρέθηκε ρήγμα σε φορείων των Γιαπωνέζικων τραίνων σφαίρα (Shinkansen)

ΙΑΠΩΝΙΑ: Το Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών της Ιαπωνίας ξεκίνησε έρευνα μετά την ανακάλυψη ρήγματος σε ένα φορείο τύπου Wagon N700 σε τραίνο υψηλής ταχύτητας της σιδηροδρομικής εταιρείας της Δυτικής Ιαπωνίας, το οποίο είναι το πρώτο περιστατικό που επηρεάζει ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που χαρακτηρίζεται ως «σοβαρό» σύμφωνα με ένα σύστημα ταξινόμησης που ορίστηκε από την Ιαπ. κυβέρνηση το 2001.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα τις αμαξ. 13.33 Nozomi 34 της Σιδηροδρομικής εταιρείας JR West από το σταθμό Hakata στο Φουκουόκα με προορισμό το Τόκιο στις 11 Δεκεμβρίου ανέφεραν μυρωδιά καμένου κατά την αναχώρηση από το Kokura. Το τεχνικό προσωπικό συντήρησης που επιβιβάστηκε στο Οκαγιάμα άκουσε έναν ανώμαλο θόρυβο από τον κινητήρα μεταξύ των οχημάτων 13 και 14. Ελήφθη απόφαση για τη συνέχιση του δρομολογίου, αλλά η μυρωδιά καμένου αναφέρθηκε και πάλι στο σταθμό του Κιότο. Ο Συρμός ακινητοποιήθηκε στη Ναγκόγια για σχολαστικό υποδαπέδια επιθεώρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού κοντά σε κιβώτιο μετάδοσης.


Στη συνέχεια, η αμαξοστοιχία κόπηκε από την κυκλοφορία για περαιτέρω ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκε αλλαγή χρώματος στα μέταλλα σε κιβώτιο μετάδοσης κίνησης καθώς και ένα ρήγμα στο πλαίσιο ενός φορείου στο όχημα 13.

Η JR West δήλωσε ότι μετά από διενέργεια επείγουσας επιθεώρηση άλλων παρόμοιων φορείων από τον ίδιο προμηθευτή δεν εντόπισε παρόμοια προβλήματα.

Πηγή:
- Crack found in Shinkansen trainset bogie
http://www.railwaygazette.com/news/high-speed/single-view/view/crack-found-in-shinkansen-trainset-bogie.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου