Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Απομακρύνθηκαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπίρτζης ήθελε καθαρό το τοπίο στην ΟΣΕ Α.Ε. ενόψει των αλλαγών και στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Στην απομάκρυνση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΕ Α.Ε. προχώρησε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφεται από τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος της ΟΣΕ Α.Ε. Γεώργιος Αποστολόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Πετράκης. Η απόφαση, καίτοι υπογράφεται την 8η Δεκεμβρίου 2017, αναρτήθηκε μόλις χθες στη Διαύγεια. Επίσης, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αντικαταστάτες των στελεχών που απομακρύνθηκαν.


Η αλλαγή διοίκησης στον ΟΣΕ αποδίδεται σε λόγους «κακής χημείας» της με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η προβληματική σχέση γινόταν παντού ορατή, αφού τον πρώτο λόγο στα θέματα σιδηροδρομικών υποδομών τα τελευταία χρόνια έχει η ΕΡΓΟΣΕ και όχι η ΟΣΕ Α.Ε. που αναθέτει τα έργα. Μάλιστα πολλοί εξέλαβαν την απερχόμενη διοίκηση της ΟΣΕ Α.Ε. ως λιγότερο «συγκρουσιακή» απ’ όσο θα ήθελε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, τόσο με εργολάβους όσο και με πολιτικούς.

Ο ουσιαστικός λόγος, ωστόσο, απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ήταν ότι αυτός βρισκόταν υπό την επιρροή της πρώην γενικής γραμματέως Μεταφορών, Πέτης Πέρκα, και όχι του κ. Σπίρτζη. Η κ. Πέρκα, λόγω των κακών σχέσεών της με τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον Μάρτιο του 2017 μετακινήθηκε στη θέση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αλλαγή προέδρου στον ΟΣΕ πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου. Ο πρώτος, αν και θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του κ. Σπίρτζη, τελικά απομακρύνθηκε, αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο παράπλευρη απώλεια. Δεν αποκλείεται, όμως, να επανέλθει σε άλλη θέση.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σπίρτζης ήθελε καθαρό το τοπίο στην ΟΣΕ Α.Ε., ενόψει και των αλλαγών στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Η τελευταία προορίζεται για αποκρατικοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και ως συνέπεια η διοίκησή της, που έχει οριστεί από τον κ. Σπίρτζη, θα αναζητήσει νέα στέγη.

Πηγή:
- Απομακρύνθηκαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου