Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου ΕΡΓΟΣΕ- Επιτυχής η δοκιμαστική λειτουργία της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι


Δελτία τύπου  08.01.2018


Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 –με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα – η ΕΡΓΟΣΕ έδωσε σε δοκιμαστική λειτουργία την νέα σιδηροδρομική γραμμή «Τιθορέα-Λιανοκλάδι» με διέλευση από την νέα σήραγγα  του Καλλιδρόμου. Παρόντες στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Διονέλης, καθώς και πολλοί επίσημοι.


Η νέα γραμμή συνδέει δύο ολοκαίνουργιους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς  (Τιθορέα και Λιανοκλάδι) και διέρχεται από την νέα δίδυμη σήραγγα στο Καλλίδρομο, μήκους 9 χιλιομέτρων που είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Η γραμμή θα τεθεί σε εμπορική εκμετάλλευση το αμέσως επόμενο διάστημα.






Το συνολικό έργο ολοκληρώνει προσπάθειες πολλών ετών, και αποτελεί ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα της ΕΡΓΟΣΕ και του κατασκευαστικού τομέα της χώρας μας. 












Τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τον συνολικό σιδηροδρομικό άξονα Πειραιά- Αθήνας-Θεσσαλονίκης με διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή συνεχίζονται εντατικά, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο 2018.






Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΙΘΟΡΕΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
http://www.ergose.gr/view_291


2 σχόλια:

  1. Μου θυμίζει ωραίες εποχές η όλη διαδικασία.. το μακρινό '04 που 2 μήνες πριν τις εκλογές επιθεώρησαν τη νεα γραμμή των Τεμπών η πολιτική ηγεσία με το Δρα. Τότε που έπαιρναν τα δάνεια ασταμάτητα φεσώνοντας το λαό. Παρόλα αυτά έχασαν τις εκλογές και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή