Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε ένα βίντεο με μια ασυνήθιστη σύνθεση με δυο Ντηζελάμαξες να έλκουν μια Ηλεκτράμαξα και καρότσες πάνω από την ιστορική γέφυρα του γοργοποτάμου

Στο νέο βίντεο του Δημήτρη Τερτίπη βλέπουμε μια Ηελακτράμαξα της σειράς Hellas Sprinter να έλκεται από δυο Ντηζελάμαξες σειράς Adtranz  σε διπλή έλξη πάνω από την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Εδώ και λίγο καιρό πιλοτικά δυο δρομολόγια το 52 και το 53 έλκονται από ηλεκτράμαξα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της διαδρομής Αθηνών Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ηλεκτροκίνηση. Στο ενδιάμεσο κομμάτι που η παλιά χάραξη ακολουθεί τον ορεινό όγκο επιστρατεύονται δυο ντηζελάμαξες για να περάσουν σαν την Ηλεκτράμαξα απέναντι ("γεφυρώνοντας" την μια με την άλλη "όχθη") που υπάρχουν καλώδια ηλεκτροκίνησης.


Σύντομα τα επιβατικά δρομολόγια του άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης θα δρομολογηθούν από τη νέα πεδινή χάραξη αφήνοντας για πάντα το γραφικό πέρασμα για χάρη της ταχύτητας και της καλύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών. Απολαύστε το όμορφο βίντεο:


"O ουρανός είναι συννεφιασμένος πάνω από τη Φθιώτιδα και η "νέα" σύνθεση του 52, με επικεφαλής 2 Δ/Η και μια ψυχρά Η/Α επιβραδύνει πριν διέλθει από τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, χωρίς να ξέρει που πάει. Απλώς, πρέπει να φύγει..".

Πηγή:
- Addio Guido (20.01.2018)
https://www.youtube.com/watch?v=zZfmUEoTfWQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου