Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ποιοι φύτεψαν λουλούδια στους δρόμους της Κέρκυρας. Πρωτότυπη διαμαρτυρία για τις λακκούβες στο δίκτυο της πόλης. Ποια ήταν η αντίδραση του δημάρχου

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, κάτοικοι της Κέρκυρας αποφάσισαν να γεμίσουν τις λακκούβες στους δρόμους με λουλούδια.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ομάδας «Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο», οι οποίοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το κακό οδικό δίκτυο του νησιού.
Τα λουλούδια τοποθετήθηκαν στο κέντρο του νησιού, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Θεοτόκη που παλιότερα ονομαζόταν πλατεία Σαρόκο.


«Το κάναμε γιατί πλέον όλοι οι πολίτες να αντιδράσουμε σε ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και μας ενοχλούν. Πρέπει να κάνουμε κάτι έμπρακτα γι’αυτό. Εμείς αποφασίσαμε να φυτέψουμε λουλούδια στις λακκούβες των δρόμων μας όπου στην πόλη και εκτός πόλης είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Η δράση μας είναι συμβολική.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν σιγά σιγά να σηκώνονται από τους καναπέδες τους και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο γιατί υπάρχουν πράγματα που είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε.» ανέφερε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Κώστας Τσιριγγάκης στο κερκυραϊκό κανάλι.



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ομάδας «Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο», οι οποίοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το κακό οδικό δίκτυο του νησιού. (φωτογραφία: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!)
Παρόμοιες δράσεις έχουν γίνει στην Κεφαλονιά, στην Κρήτη, στις Σέρρες και στην Κομοτηνή. Η ιδέα προέρχεται από το εξωτερικό. Κάτοικοι άλλων χωρών το έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω με διάφορους πρωτότυπους τρόπους διαμαρτυρίας για τις λακκούβες στους δρόμους.
Για παράδειγμα, στην πόλη Raipur της Ινδίας οι κάτοικοι, κάνουν «βαφτίσια» στις λακκούβες στις οποίες δίνουν ονόματα πολιτικών, ενώ στην Ουγκάντα ψαράδες περίμεναν με τα καλάμια τους γύρω από τις λακκούβες μήπως τσιμπήσει κάνα ψάρι.


Η δράση τους είναι συμβολική και η ιδέα προέρχεται από το εξωτερικό (φωτογραφία: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!)
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, έδειξε τη δυσαρέστηση του και ανέφερε πως σκοπεύει να προσφύγει στην αστυνομία για τον καταλογισμό ευθυνών.

«Τα παιδιά από τα σαλόνια ξύπνησαν και θέλουν να μας επισημάνουν που είναι οι λακκούβες; Η κίνηση αυτή συμπολιτών μας σήμερα να φυτέψουν λουλούδια στις λακκούβες μας προσβάλλει. Τώρα θυμήθηκαν οι κύριοι και οι κυρίες να σηκωθούν από τα σαλόνια τους και να διαμαρτυρηθούν; Με αυτό τον τρόπο μας τιμωρούν;» ανέφερε ο δήμαρχος στην εκπομπή Λόγος Αντίλογος στο Corfutvnews.

Και συνέχισε «Δεν έχουμε τη δυνατότητα την οικονομική να παρεμβαίνουμε αμέσως στο οδικό δίκτυο. Πραγματικά μιλάω με οργή όταν έχουμε ένα σορό προβλήματα και οι «εξυπνάκηδες» αυτοί βάζουν χώμα στις λακκούβες. Μόλις ο καιρός φτιάξει ξεκινάμε εργολαβίες. Εγώ κάθε μέρα περνάω από εκεί λέτε να μην με ενοχλεί η εικόνα; Λέτε να περίμενα τις βιολέτες του κυρίου τάδε και της Κυρίας τάδε; Θα στείλω έγγραφο στην Αστυνομία της Κέρκυρας που έχει τεράστια ευθύνη διότι αυτό αποτελεί αυτοδικία σε δημόσιο χώρο. Αν ένας πολίτης βρίσει αστυνομικό τον πάνε αυτόφωρο, εγώ μπορώ να πάω στην μέση του δρόμου και να φυτεύω λουλούδια; Είναι απαράδεκτο. Θα φτάσω στο ανώτατο επίπεδο γι αυτό το πράγμα. Είναι προσβολή και δεν την ανέχομαι».

Πηγή:
- Ποιοι φύτεψαν λουλούδια στους δρόμους της Κέρκυρας. Πρωτότυπη διαμαρτυρία για τις λακκούβες στο δίκτυο της πόλης. Ποια ήταν η αντίδραση του δημάρχου
http://www.valueforlife.gr/free-time/poioi-fytepsan-louloudia-stous-dromous-tis-kerkyras-prototypi-diamartyria-gia-tis-lakkouves-sto-diktyo-tis-polis-poia-itan-i-antidrasi-tou-dimarxou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου