Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η Linke Hofmann, θα τρέξει ξανά στις ράγες;

Γράφει ο Γιώργος Τσακογιάννης

5 Μαρτίου 2018

Βελεστίνο, αρχές Ιουνίου… Σάββατο πρωί.

Ημέρα εκδρομής.

Φίλοι του τραίνου από την Ελβετία μας έκαναν την τιμή. Ήθελαν να ταξιδέψουν με την Linke Hofmann, το στολίδι του Μουσειακού μας Σιδηροδρόμου. Δυστυχώς όμως η Linke «δεν παίζει» πια! Τέθηκε απρόοπτα εκτός λειτουργίας γιατί κάποιος ανεγκέφαλος την λεηλάτησε, κλέβοντας καλωδιώσεις και σωλήνες από τα πνευματικά της συστήματα, με αποτέλεσμα το «καμάρι» μας να βγει εκτός κυκλοφορίας.



Πόσο ασυνείδητος πρέπει να είναι κάποιος για να κάνει τέτοια ζημιά σε ένα μουσειακό τραίνο του 1938; Σε ένα συρμό που εθελοντές με τεράστια προσπάθεια κρατούν μάχιμο, αποκλειστικά με δικά τους έξοδα για την συντήρηση του; Πως μπορεί να καταστρέφει ένα τέτοιο «μνημείο» που κόσμος από όλη την Ευρώπη καμαρώνει; Πόσα λεφτά να έβγαλε από την πώληση των υλικών; 10 ευρώ; 15; Δεν μας τα ζήταγε να του τα δώσουμε κατ’ ευθείαν;

Τι κι αν έλεγαν οι πινακίδες στα παράθυρα πως αυτός ο συρμός είναι μουσειακός και συντηρείται από εθελοντές, εκεί αυτός, αδιάφορος, ασυνείδητος, απολίτιστος, να τα ξηλώσει όλα! Να βγάλει χαρτζιλίκι. Γιατί για χαρτζιλίκι πρόκειται, ενώ η ζημιά που προκάλεσε αγγίζει τα 1500 ευρώ!

Θα την ξαναφτιάξουμε όμως, την Linke μας. Έχουμε δώσει υπόσχεση στους εαυτούς μας! Για να την δούμε και πάλι να τρέχει στα ράγια του Θεσσαλικού. Γιατί η ιστορία και η προσφορά αυτού του τραίνου δεν διαγράφονται, έτσι απλά, από έναν άνθρωπο χωρίς παιδεία!

Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα μπορέσει να την αγγίξει ξανά! Έχουν γνώση οι φύλακες…

Πηγή:
- Το «καμάρι» μας, θα τρέξει ξανά στις ράγες!
https://thessalyrailways.gr/?p=621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου